top of page

Jemi te lumtur t'ju ndihmojme...

A eshte i dhimbshem proçesi i mbjelljes se flokeve?

 

Mbjellje e flokeve eshte nje nderhyrje minimale dhe realizoet ne menyre ambulatoriale dhe pa dhimbje. Ajo kryhet nen efektin e anestezise lokale. Mund te ndihet nje pickim i lehte gjate anestezise por pa shqetesime. Pasi operacioni ka perfunduar dhe efekti i anestezise gjithashtu, pacienti eshte i lire te lere kliniken.

 
Si duket zona dhuruese pas operacionit?

Ky eshte pikerisht avantazhi i teknikes Fue ne krahasim me tekniken FUT.  Nepermjet teknikes Fue, nxjerrja e folikulave nuk le shenja.

 
Kur fillojne te verehen rezultatet e para?

 

Pas operacionit, rezultatet e para fillojne te duken pas 3 muajsh. Nga muaji i 3-te deri ne e 9-te rezultatet fillojne te jene cdo muaj me te dukshme dhe ne fund kemi floke te shendetshem, voluminoze dhe nje look natural.

 

Sa eshte gjatesia e flokeve te mbjelle?

 Gjatesia e flokeve te mbjelle nuk ka limite duke qene se jane floket e vete pacientit. Gjatesia e flokut varet nga gjenetika e individit.

 

Mund te behet transplanti i flokeve duke marre folikula nga nje individ tjeter?

 

Vetem folikulat e personit te interesuar per mbjellje, mund te perdoret per proceduren e transplantit te flokeve. 

 
Mund te behet transplanti i flokeve si te meshkujt ashtu edhe tek femrat?

 

Meshkujt dhe femrat te cilet kane renie flokesh ose pritshmeri per renie flokesh mund t'i neshtrohen transplantit te flokeve.

 

 Ka limit mbi moshen per mbjelljen e flokeve?

 

Nuk ka asnje limit ne lidhje me moshen per t'iu nenshtruar mbjelljes se flokeve. Arsyeja e renies se flokeve eshte me e rendesishme ne kete rast sesa mosha. Renia e flokeve si pasoje e hormonove eshte normale dhe e riparueshme me proceduren e mbjelljes se flokeve.

 

Sa zgjat nje operacion i mbjelljes se flokeve?

 

Kohezgjatja e procedures se mbjelljes se flokeve eshte 3 deri ne 5 ore. Duke qene se organizimi i procedures kerkon nje studim para dhe pas operacionit, pacienti duhet te pergatitet per 2-3 dite qendrimi per mbjelljen e flokeve.

 
Ekziston ndonje efekt anesor ne lidhje me mbjellje e flokeve?

 

Nderhyrja e mbjelljes se flokeve realizohet ne siguri te plote me anestezi lokale. Mund te kete efekte te vogla anesore prej anestezise lokale, por kjo eshte sipas individit.

 

A mund te vendosni vete per look-un qe deshironi?

 Po, kjo eshte e mundur pergjate konsultes qe zhvillohet para operacionit. Pasi floket te jene rritur, ju mund t'i stiloni sipas deshires.

bottom of page